RK Slovenije
Območno združenje Murska Sobota

 

SODELOVANJE NA 7. MEDNARODNEM KONGRESU NUTRICIONISTOV V ZAGREBU

 Tudi letos nas je presenetil izjemno pester in kvaliteten  program. Priznani strokovnjaki so predstavili najnovejše trende v prehrani, klinične raziskave, primere dobre prakse ...  Predstavnici RKS Območnega združenja Murska Sobota sta predstavili primer dobre prakse spodbujanja  zdrave prehrane v lokalni ruralni skupnosti, ki je del projekta Zdrav način življenja za vse.  Projekt so skupaj izvajali RKS Območno združenje Murska Sobota, Pomursko društvo za boj proti raku in Občina Razkrižje, sofinanciralo pa Ministrstvo za zdravje RS.

Varno po cestah v Pomurju

Sreda, 23. december 2009

V projektu sodelovali tudi prostovoljci RKS

prikaz nudenja prve pomoči z ...

Pod geslom Varno po cestah v Pomurju je na ploščadi pri Osnovni šoli Miška Kranjca v Veliki Polani potekala prireditev, na kateri so celovito prikazali varno vožnjo z avtomobili po cestah v Pomurju.

Pri predstavitvi so sodelovali tudi prostovoljci RKS iz območnih organizacij, predstavniki reševalnih postaj in dijaki srednje zdravstvene šole Rakičan.

Tekom celega leta 2009 je bilo po Pomurju 8 prireditev v osmih občinah.

Podeli:

ZZV M.Sobota in RKS OO M. Sobota

Torek, 20. oktober 2009

Sodelovali na festivalu vseživljenskega učenja v ljubljani

Cilka in PIRAMIDA

9. Festival za tretje življenjsko obdobje je potekal v Cankarjevem domu od 30. septembra do 2. oktobra 2009.

Namen festivala je srečanje generacij in različnih družbenih, političnih ter gospodarskih akterjev. Obiskovalci festivala se bodo tako lahko udeležili najrazličnejših predavanj, delavnic, okroglih miz, diskusij, predstavitev in podobno.

Na Festivalu smo s svojimi prispevki in predavanji sodelovali tudi predstavniki ZZV Murska Sobota in RKS OO Murska Sobota.

 

Podeli:

POMOČ BREZPOSELNIM

Torek, 20. oktober 2009

Pomurska humanitarna akcija

Humanitarna akcija POMURSKIH OBMOČNIH ZDRUŽENJ RDEČEGA KRIŽA za POMOČ BREZPOSLENIM DELAVCEM PODJETJA MURA - "brezposelni MURE"

 


Vabimo vas, da podprete akcijo Rdečega križa in namenite vašo solidarnost ljudem v stiski.
Humanitarna akcija POMURSKIH OBMOČNIH ZDRUŽENJ RDEČEGA KRIŽA za POMOČ BREZPOSLENIM DELAVCEM PODJETJA MURA - "brezposelni MURE"

RDEČI KRIŽ SLOVENIJE Območna združenja Murska Sobota, Gornja Radgona, Lendava in Ljutomer bomo v času od 15. OKTOBRA 2009 do 15. DECEMBRA 2009 izvedli HUMANITARNO akcijo zbiranja sredstev za finančno pomoč bivšim delavcem podjetja MURA d.d. Murska Sobota.

Številko računa za zbiranje sredstev za brezposelne delavce Mure:

SI56 0234 0025 8252 310
Sklic: 05 1828
Namen: BREZPOSELNI MURE
Prejemnik: RKS OZ M. SOBOTA, Staneta Rozmana 3, 9000 Murska Sobota

Vsa humanitarna nakazila za to akcijo bodo oproščena plačil provizije na bančnem okencu, prek NLB Klika in prek NLB Teledoma.


V kolikor pa želite nakazati humanitarna sredstva za vse ostale socialno ogrožene in ljudi, ki so ostali brez službe v drugih delovnih organizacijah na področju UE M. Sobota lahko to storite na račun:

SI56 0234 0001 0419 250
Sklic: 05 1111
Namen: SKUPAJ ZA LEPŠO JESEN
Prejemnik: RKS OZ M. Sobota, Staneta Rozmana 3, 9000 Murska Sobota

ISKRENA HVALA!
O zbranih sredstvih vas bomo tedensko obveščali preko naše spletne strani
http://www.murskasobota.ozrk.si
Z lepimi pozdravi,

Sekretarka:
Albina Knapp, univ.dipl.ekon. Predsednica:
Prim.mag. Branislava Belović, dr.med.spec.

 

Podeli:

Reševalni center v Bad Radkesburgu

Sreda, 10. junij 2009

Otvoritev objekta

Predstavniki OZRK z gostiteljem

Reševalni center v Bad Radkesburgu

 

Predstavniki Rdečega križa Slovenije Območnega združenja Murska Sobota so se udeležili otvoritve reševalnega centra v Bad Radkesburgu. V omenjenem centru se pravi v zgradbi se nahajajo tri službe in sicer Urgentna reševalna postaja, Policija in Gasilci. Tovrsten objekt  je prvi v Republiki Avstriji.

 

TT

Podeli:

Regijsko tekmovanje ekip prve pomoči

Ponedeljek, 8. junij 2009

Tekmovanje ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa

 

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, Izpostava Murska Sobota in Območno združenje Rdečega križa Murska Sobota sta danes v soboškem parku pripravila preverjanje usposobljenosti ekip Prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa. Najboljša je bila ekipa Prve pomoči Civilne zaščite mestne občine Murska Sobota, ki se bo 3. oktobra udeležila državnega preverjanja v Kranju.

 

 

 

Podeli:

Regijsko tekmovanje ekip prve pomoči

Ponedeljek, 8. junij 2009

Tekmovanje ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa

dogajanje v sliki

 

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, Izpostava Murska Sobota in Območno združenje Rdečega križa Murska Sobota sta danes v soboškem parku pripravila preverjanje usposobljenosti ekip Prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa. Najboljša je bila ekipa Prve pomoči Civilne zaščite mestne občine Murska Sobota, ki se bo 3. oktobra udeležila državnega preverjanja v Kranju.

 

 

 

Podeli:

Xv. izbirno-regijsko preverjanje ekip prve pomoči

Sreda, 3. junij 2009

Xv. izbirno-regijsko preverjanje ekip prve pomoči

Podeli:

Teden Rdečega križa

Sreda, 3. junij 2009

Prostovoljno delo z mladimi in širjenje znanj

RDEČI KRIŽ ZA ŠIRJENJE ZNANJ

V sklopu aktivnosti ob TEDNU RDEČEGA KRIŽA so bile izvedene delavnice in predavanja v sklopu aktivnosti PROSTOVOLJNEGA DELA Z MLADIMI IN ŠIRJENJEM ZNANJ. Tako so policisti iz PP Murska Sobota za dijake srednje Zdravstvene šole izvedli predavanje na temo poznavanja Zakona o prekrških in Odnosi mladostnikov v postopkih s policijo. Prav tako pa je bila izvedena delavnica s simulacijo vinjenosti.

 

TT

 

 

Podeli:

Policisti darovali kri

Četrtek, 9. april 2009

Že petič skupna krvodajalska akcija

Policisti PU Murska Sobota darovali kri


Letošnje prve krvodajalske akcije na PU Murska Sobota, ki je bila 19. marca na transfuzijskem oddelku Splošne bolnišnice Murska Sobota v Rakičanu, se je udeležilo 42 zaposlenih.

Policija, Rdeči križ Slovenije in Zavod RS za transfuzijsko medicino že vse od leta 2005 organizirajo skupne krvodajalske akcije, ki v duhu prostovoljnega darovanja krvi potekajo pod geslom Varujemo, darujemo, rešujemo. Tudi policisti Policijske uprave Murska Sobota pri teh akcijah že od vsega začetka  uspešno sodelujejo.

 

TT

Podeli:

Akcija pod sloganom "Lepo je deliti"

Ponedeljek, 23. marec 2009

Zbiramo sredstva za dodatne prehranske pakete

"LEPO JE DELITI"

Podeli:

Izobraževanje za prostovoljce RK

Nedelja, 22. marec 2009

13. in 14.3.09

Redna letna skupščina in seminar v hotelu Bor na Debelem rtiču

Podeli:

NEGA BOLNIKA

Ponedeljek, 26. januar 2009

Za študente medicinske fakultete

TEČAJ NEGA BOLNIKA

Območno združenje Rdečega križa Murska Sobota in Zavod za zdravstveno varstvo iz Murske Sobote sta pripravila tečaj za nego bolnika, kateri je bil namenjen študentom medicinske fakultete iz Maribora. Tečaj je bil izveden v prostorih Zavoda za zdravstveno varstvo Murska Sobota. Študenti medicinske fakultete so bili seznanjeni z laično nego bolnika na domu, prav tako pa njim je bila predstavljena organizacija Rdečega križa Slovenije tako delovanje kakor tudi zgodovina.

 

In kako je potekalo ter kdo je predaval?

ŠIRJENJE ZNANJ O ORGANIZACIJI RDEČEGA KRIŽA

19. januarja smo RKS Območno združenje Murska Sobota v sodelovanju z Zavodom za zdravstveno varstvo M. Sobota gostili 70 študentov medicine mariborske fakultete. Za študente smo pripravili dva sklopa predavanj in sicer smo jim v prvem delu predstavili tečaj Laična nega bolnika na domu. Prim.mag. Branislava Belović, dr.med. jim je predstavila celotni projekt, ga. Ema Bunderla, vms pa praktični prikaz nege bolnika v postelji. Celotno predstavitev je nadgradilo podjetje Orfam, ki je pripravilo bogato razstavo pripomočkov za nego bolnika oziroma invalida.
V drugem delu predavanja je strokovna sodelavka RKS ga. Tina Nemanić predstavila zgodovino organizacije RK, znak RK in mednarodno humanitarno pravo. Podrobnješo predstavitev vseh področij delovanja RK je vsem prisotnim podala sekretarka RKS OZ M. Sobota.

  

TT

Podeli:

Strokovna_ekskurzija

Sobota, 15. marec 2008

Koper - Portorož - Goče

Odpravili smo se v Koper , kjer nam je komandir Postaje pomorske policije Koper zanimivo predstavil delo policistov na morju in njihovo opremo (čoln, ...). Prav tako nas je seznanil s samo vlogo policistov na morju glede nalog pri reševanju in zaščiti ljudi ter vlogo pri kontroli državne meje.

Pot nas je peljala tudi v Portorož, kjer nam je ravnatelj srednje pomorske šole predstavil njihove dejavnosti, samo šolo, navigacijsko simulacijsko sobo in še in še. Predstavil nam je tudi poletni pomorski kampus za osnovnošolce od 7 do 9 razreda OŠ.

Obiskali pa smo tudi vas Goče to je vinska vas, ki leži v Zgornji Vipavski dolini. Okrog vasi se razprostirajo vinogradi.Vas ima posebno obliko Andrejevega križa, ki je v povezavi z zavetnikom farne cerkve Sv. Andrejem. Nad Gočami se vzenja hrib Obelunac, na katerem stoji cerkvica Marije Snežne.Tukaj smo nekaj dobrega pojedli in popili ter se naužili kanček zgodovine.

 

Tekst: TT

Foto: Milan Osterc

 

 

 

 

Podeli:

RK Slovenije - Aktualno

Četrtek, 3. november 2016

Vlada umaknila obravnavo Zakona o tujcih

Nedelja, 6. november 2016

Zmaga na vsak način

Petek, 28. oktober 2016

Teden solidarnosti 2016

Znamka Aplikacija Daruj kri Telekom Slovenije Canon Revoz BESSY Anonimna e-prijava nasilja v družini Lek Pošta Slovenije NLB KRKA Tuš SKB NLB Vita Unicredit bank Luka Koper Si.mobil Petrol Mercator BSH BTC SAZAS Geoplin Medis MINT mitja Stopimo skupaj MDDSZ Sklad

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

OZRK Murska Sobota